Suuri kynsipostaus

Yhteistyö: L-Salonki

Olen saanut todella paljon kynsiaiheisia kysymyksiä teiltä lähiaikoina ja ajattelin, että nyt on täydellinen aika tehdä kynsipostaus ja vastailla yleisimpiin kysymyksiin yhteistyössä L-Salongin kanssa. Opin todella paljon uusia asioita ja sain vastauksia myös omiin kysymyksiini samalla kun kävimme Liinan kanssa läpi teidän kysymyksiänne. Vaikka teinkin samalla “töitä” sain aivan upean hemmotteluhetken ja todella laadukkaan palvelukokemuksen, jota voin lämpimästi suositella.

Mitä tulee ottaa huomioon kynsipalvelua varatessa?

Ajanvarauksen yhteydessä on hyvä kertoa jo hieman millaisia kynsiä on ajatellut, erityisesti jos haluaa jotain vähän erikoisempaa. Kannattaa myös tiedustella hoitolan värivalikoimasta sekä tekijän valmiuksista tehdä koristeluja mikäli sellaisia haluaa. Aikaa varatessa tulee myös mainita omien kynsien “lähtötilanne” sekä mahdolliset sairaudet ja allergiat. Jos varaat geelilakkauksen kynsille tai varpaille, on hyvä antaa kynsien kasvaa siihen asti - extrapituus helpottaa kynsien muotoilua haluttuun muotoon.

Minkälaisia esimerkkikuvia kannattaa ottaa mukaan?

Esimerkkikuvia on aina hyvä olla mukana. Asiakkaan on hyvä kuitenkin tiedostaa, että oman kynnen muoto ja kunto vaikuttavat aina lopputulokseen ja on epärealistista odottaa saavansa täysin samanlaiset kynnet kuin esimerkkikuvassa. Liina muistutti (minuakin), että kaikki kynsipalvelut ovat käsityötä ja lopputuloksessa kuuluukin näkyä tekijän persoonallinen kädenjälki. Erityisesti koristeluita miettiessä on hyvä antaa tekijälle hieman taiteellista vapautta eikä edes pyytää suoraa kopiota jonkun toisen työstä. Vaikka asiakkaalla olisi selkeä visio lopputuloksesta on hänen hyvä pysyä avoimena ammattilaisen ehdotuksille sekä kehitysideoille.

Mistä tunnistaa hyvän kynsihoitolan?

Vaihtoehtoja kartoittaessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, millaisia kuvia hoitolan palveluista on saatavilla. Facebook- ja Instagram-kuvat valmiista töistä antavat hyvän käsityksen siitä millaisin lopputuloksiin kyseisissä paikoissa on päästy sekä mahdollisesti myös värivalikoimasta ja tekijöiden koristelutaidoista. Lisäksi “hyvän kynsipaikan” tunnistaa siitä, että asiakkaalle on selkeästi esillä tai erikseen kerrottu mitä merkkejä käytetään ja mistä hoitolan tuotteet ovat peräisin. Tuotteet ja uuni tulisi aina olla yhteensopivia toistensa kanssa - eri merkkien käyttäminen sekaisin voi heikentää tuotteiden kestävyyttä sekä lisätä asiakkaan allergiariskiä. Jos jokin asia herättää epävarmuutta, esimerkiksi välineiden desinfiointi tai ilmanvaihdon teho, sen voi rohkeasti ottaa puheeksi ja varmistaa, että palvelun turvallisuuteen sekä hygieniaan liittyvistä seikoista on huolehdittu.

Voiko pureskeltuihin tai vaurioituneisiin kynsiin laittaa rakennekynnet?

Rakennekynsillä voidaan luoda pituutta myös pureskeltuihin kynsiin. Jos kynnet ovat kuitenkin puremisen takia päässeet todella lyhyiksi, eivät rakennekynnet välttämättä ensimmäisellä kerralla kestä kovin pitkään ja huoltoa suositellaan jo kahden viikon jälkeen. Rakennekynsien avulla voi kuitenkin alkaa kasvattamaan omia kynsiä ja mahdollisesti päästä myös pureskelusta eroon. Kynnen vauriot saattavat rajoittaa mahdollisuutta laittaa rakennekynnet. Rakennekynsiä laitetaan pääsääntöisesti terveisiin kynsiin sillä asiakkaan turvallisuus ja hygienia ovat ensiarvoisen tärkeitä, vaikka kyseessä onkin esteettinen toimenpide.

Vaurioittavatko rakennekynnet luonnonkynttä?

Oikein laitettuna ja hoidettuna rakennekynnet eivät vaurioita luonnonkynttä. Tekovaiheessa vastuu luonnonkynnen kunnioittamisesta on tekijällä, valmiiden kynsien asianmukaisesta huolehtimisesta vastaa asiakas itse. Tekovaiheessa tärkeää on se, ettei luonnonkynttä ohenneta liikaa sillä toistuva ohentaminen voi vaurioittaa kynttä. Asiakkaana tulee muistaa suositustenmukaisten huoltovälien ylläpitäminen sekä se, että kynsiä ei saa käyttää työkaluina vaikka ne tuntuvatkin vahvoilta ja kestäviltä. Kynnen katkeaminen on iso riski ja voi pahimmillaan aiheuttaa suuria vaurioita. Kynsiä ei saa repiä irti; huollon sijaan kynnet voi käydä poistattamassa ammattilaisen toimesta hoitolassa.

Mistä hintaerot eri yritysten/tekijöiden välillä johtuvat?

Tämä kysymys on askarruttanut monia ihmisiä. Sain Liinalta todella kattavan vastauksen, joka vakuutti minutkin siitä, ettei omaan terveyteen liittyvissä asioissa kannata ottaa riskejä - varsinkaan muutaman kymmenen euron säästön takia!

Hintaerot eri hoitoloiden tai yksityisten tekijöiden palveluissa johtuvat muun muassa näistä asioista:

Harjoittelijan testityöt ovat luonnollisesti edullisempia. Harjoittelijan kohdalla tulee kuitenkin ottaa huomioon se, että hinnan ollessa edullisempi aikaa voi mennä reilusti enemmän ja että harjoittelijan taitotaso voi asettaa rajoituksia asiakkaan toiveille.

Tekijän kotona tehdyt kynnet ovat usein edullisempia. Vaikka tekijä olisi todella ammattitaitoinen, voi henkilön kotona olla esimerkiksi kotieläimiä tai muita allergisoivia tekijöitä. Lisäksi rauhallisen, harmoonisen tunnelman saavuttaminen kotiolosuhteissa ei ole aina mahdollista, mikä voi vaikuttaa palvelukokemukseen kokonaisuutena.

Hoitolan ylläpitokustannukset näkyvät palveluiden hinnoissa. Hoitolassa voi olla myös “vuokratuolilla” toimivia tekijöitä, jotka maksavat kuukausittain kiinteän vuokran tai prosenttiosuuden tekemistään töistä. Lisäksi hinta koostuu ainekuluista ja veroista ja lopulta asiakkaan maksamasta hinnasta jää aina vain murto-osa tekijälle itselleen.

Aineiden hinnoissa on suuria eroja - laadukkaat välineet ja aineet maksavat tekijälle enemmän ja näkyvät palveluiden hinnoissa. Hoitolat, jotka käyttävät arvokkaita ja laadukkaita aineita, osoittavat toimivansa asiakkaan edun mukaisesti. Korkeatasoiset tuotteet ovat usein turvallisempia, eivätkä ne altista allergisoitumiselle yhtä paljon kuin edulliset, joissain tapauksessa täysin testaamattomat tuotteet. L-Salongissa käytetyt LCN-tuotteet sisältävät ainoastaan sellaisia kemikaaleja, jotka eivät imeydy kynnen läpi, joten niitä on turvallista käyttää myös esimerkiksi raskaana oleville.

On hyvä muistaa, että kynsipalvelut, kuten muutkin kauneushoitolan palvelut, ovat luksuspalveluita - eivät asioita, joiden kohdalla kannattaa ensimmäisenä ajatella rahallista säästöä. Kun haluat hemmotella itseäsi, etsi paikka, josta saat luotettavaa ja hyvää palvelua ja jossa sinun tarpeesi ja turvallisuutesi on otettu huomioon. Käynti kauneushoitolassa on parhaimmillaan kokonaisvaltainen, rentouttava ja virkistävä kokemus, josta myös tekijä ansaitsee asianmukaisen arvostuksen ja korvauksen.

kynnet.jpg

*Varpaiden geelilakkauksen tarjosi L-Salonki.

Inspiraatiokuvat otettu Pinterestistä.